Rănile

O rană la nivelul pielii, care nu se vindecă, sau care se vindecă lent, sau care se vindecă, dar reapare, poartă denumirea de rană cronică. Din această categorie fac parte: cancerul de piele, rănile diabetice, infecțiile și arsurile. O rană care persistă are nevoie de îngrijire specială.

O atenție sporită trebuie acordată pacienților cu răni diabetice, neuropatii și boli cardiovasculare, deoarece pot dezvolta infecții severe, ceea ce-i pune într-o situație de risc major.

Rănile diabetice

Până în prezent, opțiunile de tratament pentru pacienții cu răni diabetice au fost limitate. Inexistența unui tratament eficient sau neglijarea acestuia contribuie la agravarea rănii; în situații extreme, se poate ajunge la intervenție chirurgicală sau chiar la amputarea membrelor.

Diabetul afectează circulația sangvină și structura celulară, provoacă infecții și, prin urmare, întârzie vindecarea rănilor.

Rănile chirurgicale

O rană chirurgicală reprezintă o tăietură sau o incizie la nivelul pielii, făcută în general ca urmare a unui bisturiu în timpul unei operații. Dimensiunea unei răni chirurgicale poate varia în funcție de tipul intervenției chirurgicale. O rănă chirurgicală poate fi închisă prin sutură (cusătură) sau capsare, dar există situații (mai rar) când este lăsată deschisă pentru a se vindeca natural.

Escarele

Escarele apar ca urmare a presiunii exercitate din exterior asupra pielii, din cauza unei perioade îndelungate de imobilizare sau a frecării continue. Cel mai des, acestea apar în zona lombară, la glezne, șolduri și fese, adică în locurile în care oasele se află aproape de piele.

Ce împiedică vindecarea rănilor diabetice?

Întârzierea vindecării unei răni poate fi rezultatul vârstei înaintate, a dimensiunii sau a unor infecții bacteriene. O rană de dimensiuni mari are nevoie de mult timp pentru a se închide și este predispusă la infecții, coroborat cu faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea organismului uman de a se vindeca se diminuează.

B-Cure Laser Pro

B-Cure Laser Pro ajută în tratamentul rănilor cronice, greu de vindecat, favorizează mecanismele de vindecare și poate chiar preveni amputarea membrelor.

Rezultate ale unui studiu clinic, prezentat în data de 14 decembrie 2017, la conferița IOA: https://www.youtube.com/watch?v=AUboLxL_ovs ;

Cercetarea științifică a evidențiat că, folosind aparatul B-Cure Laser Pro timp de 12 săptămâni, dimensiunea rănii piciorului diabetic se micșorează semnificativ.

70% dintre pacienții care au utilizat B-Cure Laser Pro au consemnat o închidere a rănilor în proporție de peste 90%, în timp ce subiecții din grupul placebo – de numai 13%. De asemenea, rănile diabetice ale unor persoane s-au vindecat complet.

Drept urmare, majoritatea pacienților preferă să se trateze cu dispozitivele nostre, deoarece este eficient și oferă comoditate, putând fi folosit acasă.

Înainte de tratament                                               După 12 săptămâni

Lumea medicală este impresionată de rezultatele obținute de B-Cure Laser Pro în tratamentul rănilor diabetice. „În doar 7 zile, 5 minute pe zi, se poate observa cum rana diabetică începe să se vindece.” Profesorul Fidelman a continuat: „Iar după o lună, rana respectivă s-a închis complet.”

Profesorul Reis, medic ortoped, a descoperit că terapia B-Cure Laser Pro reprezintă soluția pentru rănile diabetice greu de închis. „Aparatul oferă un tratament complementar și contribuie semnificativ la îmbunătățirea mecanismului natural de vindecare a organismului prin producerea de colagen și elastină și prin îmbunătățirea drenajului limfatic, ceea ce duce la diminuarea infecției. De asemenea, dispozitivul favorizează eliberarea de endorfine, responsabile pentru ameliorarea durerilor. Toate acestea au ca efect final accelerarea procesului de însănătoșire a pielii.”

O viață nouă pentru bolnavii cu răni diabetice – în propriile cuvinte

Dl. Lerner, unul dintre primii pacienți tratați cu B-Cure Laser pentru răni diabetice:

„Anul trecut am căzut și mi-am rănit piciorul drept, iar în partea de jos a acestuia s-a format o plagă cu dimensiunea de 8 X 7 cm. Am fost tratat în mai multe spitale, dar fără o îmbunătățire a stării de sănătate. Totodată, am fost supus mai multor proceduri medicale destinate bolnavilor de răni diabetice, dar nici acestea n-au funcționat. Majoritatea doctorilor mi-au spus că piciorul mi se va vindeca în cel puțin 3 ani, iar unii chiar mi-au recomandat amputarea. Însă, la un moment dat, am văzut o reclamă cu B-Cure Laser. L-am folosit timp de 3 luni, iar la final piciorul s-a vindecat. N-am simțit dureri în timpul tratamentului și n-au existat efecte adverse.”

Rezultatele studiului clinic realizat la Spitalul Beneficência din Sao Paulo (Brazilia) în tratamentul post intervenție de laminectomie au evidențiat diminuarea temperaturii corpului, ameliorarea durerilor și favorizarea vindecării în grupul laser.

Cum te poți trata acasă cu B-Cure Laser?

În caz de răni, arsuri, cicatrici ca urmare a intervențiilor chirurgicale sau altor tipuri de răni, inclusiv escare diabetice, este important întâi să cureți zona conform recomandărilor doctorilor și să utilizezi B-Cure Laser Pro ca tratament adjuvant.

B-Cure Laser oferă pacientului confort, deoarece tratamentul este administrat la domiciliu, sub îndrumarea specialiștilor echipei noastre, fără dureri și efecte secundare.

Cum funcționează B-Cure Laser Pro?

Laserul terapeutic de intensitate joasă (LLLT – cunoscut și sub denumirea de laser rece) este un fascicul laser ce acționează la nivelul pielii și are capacitatea de a pătrunde în profunzimea țesuturilor, fără a le încălzi sau deteriora. Laserul terapeutic stimulează activitatea celulară, îmbunătățește metabolismul celular și sistemul imunitar, favorizează producția de enzime antiinflamatorii, eliberează endorfine (responsabile pentru diminuarea durerii) și sporește formarea de colagen și elastină, ceea ce contribuie la vindecarea rănilor și însănătoșirea pielii.

Produsele noastre

  SOLICITĂ INFORMAȚII SUPLIMENTARE

  Introdu datele și te vom contacta cât mai curând posibil

  Datele tale vor fi prelucrate în conformitate cu Politica de confidențialitate și vor fi folosite exclusiv pentru a-ți oferi informațiile solicitate.
  PROTOCOLUL DE TRATAMENT

  B-Cure Laser Pro este un tratament suplimentar față de cel convențional.

  Înainte de începerea tratamentului, îndepărtează pansamentul de pe rană.

  Tratează următoarele zone:

  Marginile rănilor

  De fiecare dată când schimbi pansamentul: începi cu 2 minute per aplicare pentru primele 2 săptămâni; în cazul în care nu se observă o îmbunătățire a situației rănii, crește durata la 3 minute per aplicare.

  În timp ce tratezi marginile rănii, unda laser trebuie să acopere 2 mm din marginile exterioare ale acesteia. (vezi ilustrația)

  Rănile propriu-zise

  De fiecare dată când schimbi bandajul: începi cu 30 de secunde per aplicare în primele 2 săptămâni; în cazul în care nu se observă o îmbunătățire a situației rănii, crește durata la 1 minut.

  Numărul de aplicări diferă în funcție de dimensiunea rănii (o rană mai mare necesită mai mult tratament) – vezi ilustrația.

  Ganglionii limfatici inghinali și poplitei

  Pune aparatul zilnic (dimineața și seara) pe ambii ganglioni ai piciorului rănit: 1 minut per aplicare.

  Utilizează mânerul flexibil, pentru a facilita tratamentul și a ajunge în zonele greu accesibile

  RECOMANDĂRI

  Durerile superioare de spate

  Citește mai mult

  Durerile cervicale

  Citește mai mult

  Fibromialgia

  Citește mai mult