Fibromialgia

Organizația Mondială a Sănătății include fibromialgia în rândul bolilor reumatice, cu impact asupra articulațiilor, țesuturilor moi și conjunctive.

Spre deosebire de artrită, fibromialgia nu afectează niciun țesut al organismului, însă, pentru a preîntâmpina atrofierea musculară, este important să se facă regulat activitate fizică.

Conform estimărilor, între 2% și 8% din populație suferă de fibromialgie, procentul femeilor fiind de circa 9 ori mai mare decât al bărbaților.

Aproximativ 5 milioane de americani cu vârste de peste 18 ani suferă de fibromialgie.

Persoanele cu anumite boli reumatice, precum artrita reumatoidă, lupus sau spondilită anchilozantă (artrită spinală) au mai multe șanse să dezvolte fibromialgie.

În majoritatea cazurilor, diagnosticul bolii se pune între vârstele de 20 și 50 de ani, iar circa 75% dintre pacienți nu ajung să fie diagnosticați. Boala se manifestă printr-o durere musculară cronică, fără a se ști cauzele și nici nu există metode dovedite de tratament.

Ce cauzează fibromialgia?

Având în vedere că nu se cunosc cauzele care duc la apariția fibromialgiei, deoarece nu s-a descoperit nicio genă specifică, totuși s-a observat că, aparent, boala este activată în anumite condiții specifice de mediu.

Cercetările au evidențiat că o interacțiune între factorii fizici, neurologici și psihologici contribuie la apariția fibromialgiei. Durerea resimțită este adeseori cauzată de emoții și starea de spirit. Depresia, anxietatea și stresul pot intensifica durerea.

Oamenii simt durere atunci când o parte a corpului este afectată (ca în cazul artritei) sau ca urmare a unor accidentări. Suferinzii de fibromialgie simt diferit durerea, deoarece boala nu este cauzată de deteriorarea sau vătămarea țesuturilor. Problema principală constă în felul în care sistemul nervos transmite informația privind durerea la creier. Nu înseamnă că durerea nu este reală, dar neexistând o deteriorare fizică observabilă, nu se poate stabili un protocol de tratament standard pentru tratamentul fibromialgiei.

De-a lungul timpului, numeroase studii au încercat să determine cauzele fibromialgiei, dar rezultatele n-au fost concludente.

Principalele simptome ale fibromialgiei sunt:

  • durere;
  • oboseală cronică extremă;
  • tulburări în timpul somnului.

Efectele acestor simptome diferă de la o persoană la alta și de la o zi la alta.

Suferinzii de fibromialgie spun adesea că oboseala psihologică este cea mai dificilă parte a bolii, deoarece nu sunt în măsură să gândească clar sau să-și amintească exact lucruri.

Durerea se poate simți în tot corpul sau numai într-o anumită zonă. Pacienții au mărturisit că intensitatea durerii sporește în funcție de condițiile meteorologice. O altă caracteristică constă în sensibilitatea existentă în anumite puncte ale corpului (mai exact, în 18 puncte sensibile).

Simptome mai puțin întânite în cazul fibromialgiei:

  • flux sangvin slab, împreună cu senzații de furnicături, amorțeală sau umflare a membrelor;
  • disconfort psihologic și sentiment de disperare;
  • nevoie urgentă de a merge la toaletă, în special noaptea;
  • diaree sau constipație și dureri de stomac (câteodată acest simptome pot duce la diagnosticul de sindrom al colonului iritabil).

Metode de tratament

Având în vedere că nu se cunosc exact cauzele ce contribuie la apariția fibromialgiei, scopul principal al tratamentului este de a menține cât mai bine capacitatea de funcționare a organismului, îmbunătățirea calității vieții și micșorarea intensității durerii. Metodele de tratament includ:

  • hidroterapie;
  • tratamente psihoterapeutice;
  • acupunctură;
  • medicamente;
  • B-Cure Laser.

Tratamentul cu laser de intensitate joasă – B-Cure Laser pentru fibromialgie

Nu este ușor să trăiești cu durerile provocate de fibromialgie: simți continuu disconfort fizic, calitatea somnului este afectată etc. Din păcate, până în prezent n-a fost descoperit niciun tratament eficient pentru această boală.

B-Cure Laser reduce semnificativ durerile cauzate de fibromialgie și, cum nu există alternative naturale de tratament, non-invazive și fără efecte secundare, îți recomandăm să folosești dispozitivul nostru medical pentru a-ți îmbunătăși calitatea vieții.

Laserul terapeutic de intensitate joasă acționează la nivelul pielii și pătrunde în profunzimea țesuturilor fără a încălzi sau afecta zona respectivă. Tehnologia LLLT a fost disponibilă numai în clinici, spitale și centre de recuperare. Timp de mulți ani, numeroși specialiști din întreaga lume au folosit laserul rece în practica profesională, fiind o tehnologie demonstrată, recunoscută și un mod eficient de tratament al durerilor.

Cum funcționează?

Terapia prin lumină s-a demonstrat că favorizează activitatea celulară în următoarele moduri:

  • favorizează metabolismul celular;
  • îmbunătățește regenerarea celulelor;
  • provoacă un efect antiinflamator;
  • contribuie la reducerea edemelor;
  • reduce formarea țesuturilor fibroase;
  • stimulează funcția nervoasă;
  • stimulează producția de oxid nitric pe termen lung;
  • scade formare de bradikinină, histamină și acetilcolină și stimulează producția de endorfine.

Astăzi îți poți trata durerile provocate de fibromialgie cu tehnologia laserului terapeutic de intensitate joasă din confortul casei tale.

B-Cure Laser este un dispozitiv medical destinat uzului casnic ce încorporează tehnologia laserului de intensitate joasă într-un dispozitiv portabil și ușor de folosit. Cercetările științifice au demonstrat eficacitatea B-Cure Laser în tratamentul durerilor.

Tratamentul fibromialgiei cu laserul terapeutic de intensitate joasă a fost demonstrat clinic ca o alternativă eficientă pentru ameliorarea durerilor.

 

Produsele noastre

    SOLICITĂ INFORMAȚII SUPLIMENTARE

    Introdu datele și te vom contacta cât mai curând posibil

    Datele tale vor fi prelucrate în conformitate cu Politica de confidențialitate și vor fi folosite exclusiv pentru a-ți oferi informațiile solicitate.
    PROTOCOLUL DE TRATAMENT

    Pune aparatul pe zona dureroasă și tratează timp de 8 minute fără a-l mișca din loc.

    Dacă există mai multe zone dureroase ce trebuie tratate simultan, micșorează timpul la 4-6 minute per aplicare, pentru a le acoperi pe toate cât mai eficient.

    Pentru a obține rezultate optime, repetă tratamentul cel puțin de două ori în fiecare zi.

    Utilizează mânerul flexibil, pentru a facilita tratamentul și a ajunge în zonele greu accesibile

    Cum tratezi fibromialgia cu B-Cure Laser?
    RECOMANDĂRI

    Durerile cervicale

    Citește mai mult

    Durerile lombare

    Citește mai mult