Articulația temporomandibulară

Până la 5% din populație va suferi, la un moment dat în viață, de dureri ale articulației mandibulei.

Articulația temporomandibulară conectează mandibula de craniu și are rol de a deschidere / închidere gura, o mișcare banală, dar de o importanță vitală pentru realizarea vorbirii și alimentației.

Cauze pentru apariția durerilor la articulația mandibulei

Există numeroase motive și mulți factori ce pot provoca dureri ale mandibulei, unii emoționali (precum stresul și anxietatea), iar alții fizici (diverse leziuni și traumatisme, cum ar fi: accidentele auto, deschideri contiune și largi ale gurii, ședințe dentare lungi ce obligă pacientul să rămână cu gura deschisă mult timp etc.)

Majoritatea studiilor au evidențiat că motivul principal de apariție a durerilor la nivelul articulației temporomandibulare sunt de natură funcțională (suprautilizarea articulației și incorecta ei funcționare), cauzate în principal de bruxism (automatism masticator prin mișcări bruște, repetate, în somn) și încleștarea maxilarului.

Încleștarea și scrâșnirea frecventă a dinților pot provoca dureri cronice la nivelul mandibulei, capului și mușchilor feței. Acest fenomen poartă denumirea de tulburarea temporomandibulară sau sindrom articular temporomandibular.

Care sunt simptomele?

Dureri de maxilar, faciale, de urechi, de cap și chiar la nivelul articulației în sine.

Cum se pot trata durerile articulatiei mandibulei?

Tratamentul include de obicei mai multe opțiuni: medicamente, fizioterapie, intervenție stomatologică, schimbarea regimului alimentar prin includerea mai multor alimente moi, care să nu pună presiune pe articulație.

Laserul terapeutic de intensitate joasă – LLLT (cunoscut și sub denumirea de laser rece) este o modalitate alternativă de tratament, eficientă în cazul pacienților cu afecțiuni croice la nivelul articulației temporomandibulare.

Cum funcționează?

LLLT folosește terapia prin lumină la nivel celular.

Laserul terapeutic îmbunătățește circulația sangvină prin creșterea nivelurilor de oxigen, glucoză și diverși nutrienți. De asemenea, stimulează reacțiile naturale de refacere a organismului și, astfel, timpul de recuperare este mai scurt.

Protonii stimulează producția de colagen, permițând ligamentelor și țesuturilor să devină mai rezistente.

B-Cure Laser îmbunătățește metabolismul celular și asigură un tratament eficient pentru durerea și inflamația articulației temporomandibulare.

Eficacitatea lui a fost demonstrată în cadrul a 2 studii clinice realizate în Italia.

Prima cercetare științifică, realizată la Universitatea Sapienza (din Roma), a inclus 90 de pacienți și a evidențiat faptul că eficacitatea B-Cure Laser este similară metodelor convenționale de tratament în ceea ce privește articulația temporomandibulară.

Această infromație este importantă deoarece nu există efecte secundare în ceea ce privește terapia B-Cure Laser, fiind o metodă non-invazivă și sigură.

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30999823

Al doilea studiu a fost realizat în luna noiembrie 2014, la Universitatea Parma, iar rezultatele au constat în diminuarea cu 50%, în numai două săptămâni, a intensității durerilor articulațiilor temporomandibulare în cazul pacienților care au utilizat B-Cure Laser, pe când cei din grupul placebo au înregistrat doar o diminuare cu 8% a durerilor. Cercetarea s-a întins pe o perioadă de 2 săptămâni, iar subiecții au folosit aparatele zilnic, acasă.

Https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4416145

Care sunt avantajele B-Cure Laser?

  • Accelerează vindecarea și diminuează durerea cronică
  • Reduce durerea, inflamația și consumul de medicamente
  • Îmbunătățește mobilitatea articulației temporomandibulare și favorizează recuperarea
  • Tratament non-invaziv, ce nu presupune intervenție chirurgicală – tratament oral extern
  • Fără efecte secundare
  • Demonstrat clinic
  • Ușor și simplu de folosit acasă
Produsele noastre

    SOLICITĂ INFORMAȚII SUPLIMENTARE

    Introdu datele și te vom contacta cât mai curând posibil

    Datele tale vor fi prelucrate în conformitate cu Politica de confidențialitate și vor fi folosite exclusiv pentru a-ți oferi informațiile solicitate.
    PROTOCOLUL DE TRATAMENT

    Pune aparatul pe articulația dureroasă, chiar lângă ureche, timp de 8 minute.

    După terminarea tratamentului, pune dispozitivul pentru încă 8 minute de-a lungul osului mandibulei. Gura trebuie să fie ușor deschisă în timpul terapiei pentru a-i spori eficacitatea.

    Utilizează mânerul flexibil, pentru a facilita tratamentul și a ajunge în zonele greu accesibile

    Cum tratezi articulația mandibulei cu B-Cure Laser?
    RECOMANDĂRI

    Fibromialgia

    Citește mai mult

    Durerile lombare

    Citește mai mult