Arhive: Problems

Fibromialgia

Organizația Mondială a Sănătății include fibromialgia în rândul bolilor reumatice, cu impact asupra articulațiilor, țesuturilor moi și conjunctive. Spre deosebire de artrită, fibromialgia nu afectează niciun țesut al organismului, însă, pentru a preîntâmpina atrofierea musculară, este important să se facă regulat activitate fizică. Conform estimărilor, între 2% și 8% din populație suferă de fibromialgie, procentul …

Fibromialgia Read More »

Rănile

O rană la nivelul pielii, care nu se vindecă, sau care se vindecă lent, sau care se vindecă, dar reapare, poartă denumirea de rană cronică. Din această categorie fac parte: cancerul de piele, rănile diabetice, infecțiile și arsurile. O rană care persistă are nevoie de îngrijire specială. O atenție sporită trebuie acordată pacienților cu răni …

Rănile Read More »

Durerile de genunchi

Durerile de genunchi sunt cauzate de afecțiuni ale ligamentelor, artrită, menisc, inflamație a tendonului (tendinită), osteoporoză și artrită reumatoidă. Durerile de genunchi sunt unele dintre cele mai frecvente tipuri de dureri, care afectează 80% dintre persoanele de peste 45 de ani. Durerile de genunchi pot apărea la orice vârstă, ca rezultat al accidentărilor, al eroziunii …

Durerile de genunchi Read More »

Sindromul de tunel carpian

Dacă simți amorțeală, furnicături sau slăbiciune la mână, roagă-l pe medic să te examineze pentru sindromul de tunel carpian. Aproximativ 2% din populație suferă de această boală. Această afecțiune apare atunci când se pune presiune pe nervul median, unul dintre cei mai importanți ai mâinii. La majoritatea pacienților, procesul degenerativ în cazul sindromului de tunel …

Sindromul de tunel carpian Read More »

Durerile lombare

Durerile lombare reprezintă una din principalele cauze ce afectează rutina zilnică. Durerile lombare sunt o consecință a activităților profesionale de birou și constituie principala cauză pentru absenteismul la locul de muncă. 8 din 10 americani suferă de cel puțin o dată în viață de dureri puternice de spate în zona lombară, cele mai afectate fiind …

Durerile lombare Read More »

Durerile superioare de spate

Coloana vertebrală toracală poartă și denumirea de partea superioară sau mijlocie a spatelui. Aceasta are rolul de a oferi stabilitate corpului și a proteja anumite organe interne vitale. Durerile superioare de spate reprezintă o consecință a posturii incorecte, a atrofierii musculare sau a unor leziuni diverse.

Durerile cervicale

Durerile cervicale constituie o problemă des întâlnită, iar în ultimii ani, folosirea laserului terapeutic de intensitate joasă a devenit o modalitate populară de tratament la nivel mondial datorită rezultatelor pe care le are. Aproximativ 70% din populație suferă de dureri cervicale la un moment dat în decursul vieții. Presiunea constantă asupra vertebrelor gâtului ca urmare …

Durerile cervicale Read More »

Articulația temporomandibulară

Aproximativ 5% din populație suferă de dureri ale mandibulei în decursul vieții. Articulația temporomandibulară face conexiunea dintre mandibulă și craniu, permițând deschiderea / închiderea gurii, o mișcare banală, însă de o importanță vitală pentru realizarea unor funcții esențiale, precum vorbirea și alimentația.